Boomkwekerij Ronald Dictus, specialist in onderstammen, heesters, bos- en haagplantsoen.

Op ons familiebedrijf wordt jarenlange teeltkennis en -ervaring gecombineerd met veel aandacht voor kwaliteit, uniformiteit en de wens van de klant.

Over ons

Een halve eeuw teeltervaring, een eigenaar met bijzonder groene vingers, hoge betrouwbaarheid en klantgerichtheid. Dat vormt het wortelgestel van Boomkwekerij Ronald Dictus.

Boomkwekerij Ronald Dictus is vlakbij de Belgische grens, in de gemeente Zundert, gevestigd. De Zundertse zandgrond leent zich uitstekend voor de teelt van heesters, bos- en haagplantsoen, waarin het familiebedrijf is gespecialiseerd. In een halve eeuw tijd heeft de kwekerij zich ontwikkeld tot een sterke en betrouwbare partner voor afnemers in binnen- en buitenland: groothandels, tuincentra, hoveniers en collega-boomkwekers.

Boomkwekerij Ronald Dictus staat bekend om de goede service, duidelijke communicatie, korte levertijden en eerlijke prijs.

Wilt u persoonlijk kennismaken? U bent hartelijk welkom op onze kwekerij.

Maak een afspraak

Assortiment

Boomkwekerij Ronald Dictus is gespecialiseerd in onderstammen, heesters, bos- en haagplantsoen van hoogwaardige kwaliteit. De aandacht voor een gezond bodemleven en een gelijkmatige teelt resulteert in planten met een sterk wortelgestel en een mooie vertakking. Ook de hoge mate van uniformiteit is kenmerkend voor ons product.

Het totale assortiment van Boomkwekerij Ronald Dictus bestaat uit ruim vijftig soorten en formaten. Ons assortiment kan in samenspraak met de afnemer worden uitgebreid.

Onderstammen beschikbaar!

Historie

Ronald Dictus groeit op in Achtmaal, in de kwekerij van zijn ouders Frans en Riet Dictus-Christianen. Sinds 1974 telen zij daar aan de Kraaivenstraat aardbeien, augurken, prei en spruiten. Samen met broers Richard en Ruud werkt Ronald van jongs af aan mee in het familiebedrijf.

Op de Middelbare Land- en Tuinbouwschool in Breda volgt Ronald de opleiding boomteelt, waarmee ook thuis op kleine schaal is gestart. Wanneer hij in 1991 bij de maatschap komt, specialiseert het bedrijf zich verder in de boomteelt. Het assortiment bestaat uit heesters, bos- en haagplantsoen. In 2012 neemt Ronald het bedrijf over en verhuist de kwekerij naar de Ostaayensebaan, waar ruimte is voor uitbreiding. Vader Frans is tot op heden nog dagelijks in de kwekerij te vinden.

Samen met zijn vrouw Mirjan teelt Ronald tegenwoordig grotendeels op de vraag van de markt. In overleg met trouwe afnemers is een divers en gebalanceerd assortiment ontstaan. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid staan bij Boomkwekerij Ronald Dictus hoog in het vaandel.

Ronald en Mirjan starten met de teelt van pioenrozen en zonnebloemen,voor lokale afnemers. Naast het assortiment van de kwekerij, groeit ook de familie Dictus. Net als Ronald en zijn broers vroeger, groeien zoons Roan, Cis en Nill nu op in het familiebedrijf.

Wilt u meer informatie? Of een bezoek brengen aan onze kwekerij? Neem dan contact met ons op!

- Ronald & Mirjan Dictus

Stuur bericht

Kom langs

Adres

Ostaayensebaan 2b
4881 JD Zundert
Nederland


Contact

T: +31 (0)6-25221901
info@boomkwekerijronalddictus.nl